О М Біловол - Клінічна імунологія та алергологія - страница 31

Страницы:
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87 

15. Які імуномодулятори відносяться до синтетичних препаратів?

 

A.Імунофан.

B. Циклоферон.

C. Бронхомунал.

D.Нуклеїнат натрію.

E. Тималін.

F.  Ронколейкін.

G.Віферон.

H.Імунал.

16. Які імуномодулятори відносяться до препаратів інтерферону?

 

A.Імунофан.

B. Циклоферон.

C. Бронхомунал.

D.Нуклеїнат натрію.

E. Тималін.

F.  Ронколейкін.

G.Віферон.

H.Імунал.

17. Які імуномодулятори відносяться до препаратів-інтерфероногенів?

 

A. Імунофан.

B. Циклоферон.

C. Бронхомунал.

D.Нуклеїнат натрію.Тималін.

E. Ронколейкін.

F.  Віферон.

G.Імунал.

 

18. Які імуномодулятори отримують з органів імунної системи?

 

A.Імунофан.

B. Циклоферон.

C. Бронхомунал.

D.Нуклеїнат натрію.

E. Тималін.

F.  Ронколейкін.

G.Віферон.

H.Імунал.

19. Які імуномодулятори є аналогами цитокінів?

 

A.Імунофан.

B. Циклоферон.

C. Бронхомунал.

D.Нуклеїнат натрію.

E. Тималин.

F.  Ронколейкін.

G.Віферон.

H.Імунал.

20. Які імуномодулятори відносяться до препаратів рослинного походження?

 

A.Імунофан.

B. Циклоферон.

C. Бронхомунал.

D.Нуклеїнат натрію.

E. Тималін.

F.  Ронколейкін.

G.Віферон.

H.Імунал.

21. Проведення імунотерапії обґрунтоване в ситуаціях:

 

A. Особам, що мають клінічні ознаки порушення імунітету і зміни імунологічних показників.

B.  Особам, що мають клінічні ознаки порушення імунної системи за відсутності змін імунологічних показників, що виявляються за допомогою звичайних лабораторних тестів.

C.  Особам, що мають тільки зміни імунологічних показників без клінічних ознак недостатності імунної системи.

D. Особам, що не мають змін імунологічних показників і без клінічних ознак недостатності імунної системи.

22. Які імуномодулятори слід переважно призначати при ураженні клітин моноцитарно-макрофагальної системи?

 

A. Поліоксидоній.

B. Тималін.

C. Мієлопід.

D. Імуноглобулін людський нормальний.

23. Які імуномодулятори слід переважно призначати при дефектах клітинної ланки імунітету?

 

A. Поліоксидоній.

B. Тималін.

C. Мієлопід.

24. Імуноглобулін людський нормальний.Які імуномодулятори слід переважно призначати при порушенні синтезу антитіл В-лімфоцитами?

 

A. Поліоксидоній.

B. Тималін.

C. Мієлопід.

D. Імуноглобулін людський нормальний.

25. Які імуномодулятори слід переважно призначати при порушенні гуморального імунітету (агаммаглобулінемії)?

 

A. Поліоксидоній.

B. Тималін.

C. Мієлопід.

D. Імуноглобулін людський нормальний.

26. Імунізацію проти кору, краснухи, паротиту починають у віці:

 

A. 12 міс.

B. 6 міс.

C. 3-х років.

D. 18 міс.

E.  Вірної відповіді немає.

27. Кому з перерахованих дітей у віці 7 і/або 14 років необхідна вакцинація вакциною БЦЖ?

 

A. Реконвалесцентам інфекційних захворювань.

B. Реконвалесцентам неінфекційних захворювань.

C. Дітям з сумнівною реакцією Манту з 2 ТІ.

D. Дітям з негативною реакцією Манту з 2 ТІ.

E.  Дітям з імунодефіцитними станами.

28. Укажіть, у якому віці дітям починають вакцинацію проти краснухи?

 

A.12 місяців.

B. 5 місяців.

C. 6 місяців.

D.Перша доба життя дитини.

E. Не проводиться.

29. Які можуть бути прояви ураження нервової системи після щеплень?

 

A.Енцефаліт.

B. Менінгіт.

C. Полінейрорадікулопатія.

D.Вакцино-асоційований паралітичний поліомієліт.

E. Усі відповіді вірні.

30. Проти яких захворювань проводять щеплення дітям у віці 6 років?

 

A. Дифтерії, правця.

B. Поліомієліту, НІВ-інфекції.

C. Кору, вітряної віспи.

D. Краснухи, пневмококової інфекції.

E.  Паротиту, грипу.

31. З яким інтервалом і якими препаратами необхідно періодично проводити ревакцинацію для підтримки імунітету проти правця на достатньому рівні?

 

A. З інтервалом 10 років, введенням АП-анатоксину або АДП-М анатоксину.

B. З інтервалом 5 років, введенням АП-анатоксину або АДП-М анатоксину.

C. З інтервалом 10 років, введенням АП-анатоксину і АДП-М анатоксину.

D. З інтервалом 10 років, введенням АП-анатоксину або АКДП-вакцини.

32. З інтервалом 5 років, введенням АП-анатоксину.Через декілька хвилин після введення АДП-М у чоловіка з'явилося відчуття страху, наростаюча слабкість, відчуття стискання за грудиною. Шкірні покриви бліді, покриті холодним липким потом. Хворий знепритомнів, з'явилися судоми. Зіниці розширені, на світло не реагують. Пульс частий, ниткоподібний. Артеріальний тиск не визначається. Дихання утруднене. Який стан розвинувся у хворого?

 

A.Септичний шок.

B. Анафілактичний шок.

C. Колапс.

D.Непритомність.

E. Набряк Квінке.

33. Під час проведення вакцинації у пацієнта З., 34 років, почалися явища анафілактичного шоку за асфіктичним типом: запаморочення, спастичний кашель, прискорене дихання. Які препарати необхідно ввести у першу чергу при наданні невідкладної допомоги?

 

A.Тавегіл 1% 2 мл.

B. Преднізолон 60 мг.

C. Еуфілін 2,4% 5 мл.

D.Кордіамін 1% 2 мл.

E. Адреналін 0,1% 1 мл.

34. Після проведення вакцинації у пацієнта швидко розвинувся набряк тканин обличчя, шкіра щільна, злегка гиперемована, безболісна, обличчя нагадує маску. Яке ускладнення розвинулося?

 

A. Абсцес.

B. Флегмона.

C. Анафілактичний шок.

D. Набряк Квінке.

E.  Кропив'янка.

35. У хворої після внутрішньом' язового введення вакцини на лівій половині обличчя навколо рота, на губах, слизовій оболонці ротової порожнини з' явився набряк (твердий, без ямок при натиску). Через 2 год. з' явилася осиплість голосу, кашель, утруднений вдих. Яка причина погіршення стану?

 

A.Кропив' янка.

B. Токсикодермія.

C. Набряк Квінке у ділянці обличчя і голосових зв' язок.

D.Медикаментозна хвороба.

E. Анафілактичний шок.

36. Дитині 7 років, здорова. У пологовому будинку зроблено щеплення БЦЖ. Рубчик 5 мм. Проведена реакція Манту 3 дні тому, результат - папула 3 мм. Вирішить питання про ревакцинацію проти туберкульозу.

 

A. Ревакцинацію БЦЖ провести через 1 місяць.

B. Ревакцинацію БЦЖ не проводити.

C. Назначити повторне проведення реакції Манту через 1 місяць, після чого ввести БЦЖ.

D. Ревакцинацію БЦЖ провести не пізніше, як за 2 тижні.

E.  Ревакцинацію БЦЖ провести у 11 років.

37. У дитини у віці 4 місяців на друге введення АКДП-вакцини в першу добу мала місце патологічна реакція (судоми). Як бути в майбутньому відносно щеплень для цієї дитини?

 

A. Щеплення проти дифтерії, правця, кашлюку припинити.

B. У подальшому для імунізації дитини використовувати препарат АаКДП.

C. У подальшому для імунізації дитини використовувати препарат АДП.

D. У подальшому для імунізації дитини використовувати препарат АДП-М.

38.  Провести лікування дитини і продовжити щеплення препаратом АКДП.У 11 класі середньої школи захворіла дитина на кір. Кому потрібно провести щеплення проти кору?

 

A.Хлопець 15 років, проти кору не щеплений. У віці 4 роки перехворів на кір.

B. Дівчина 15 років, проти кору щеплена у віці 1 рік, ревакцинації не має. На кір не хворіла.

C. Дівчина 15 років, двічі щеплена проти кору - у віці 1 рік та у віці 6 років.

D.Хлопець 16 років, у віці 1 рік щеплений вакциною КПК, у віці 6 років щеплений ЖКВ, на кір не хворів.

E. Хлопець 15 років, у віці 2 роки щеплений вакциною КПК, у 7 років перехворів на кір.

39.  Для складання місячного плану щеплень проти туберкульозу необхідно вирішити, кого не потрібно включати до плану щеплень проти туберкульозу.

A.  Дитина 7 років, реакція Манту негативна, два місяці тому перенесла менінгококовий
назофарингіт.

B. Підліток 14 років, реакція Манту негативна, 3 місяці тому ревакцинований АДП-М.

C. Дитина 7 років, реакція Манту негативна, 2 місяці тому перехворіла на грип.

D. Дитина 7 років, реакція Манту позитивна.

E.  Дитина 7 років, реакція Манту негативна, рік тому щеплена проти кору, епідемічного паротиту, краснухи.

40.  Дитині 3 роки 6 місяців. У 3 і 4 місяці отримала щеплення проти дифтерії вакциною АКДП. Як проводити щеплення проти дифтерії у подальшому?

 

A. Продовжувати імунізацію АКДП-вакциною.

B. Почати імунізацію знову.

C. Продовжувати імунізацію АДП-вакциною.

D. Продовжити імунізацію АДП-М-вакциною.

E.  Провести щеплення АДП-вакциною у 6 років.

 

Вірні відповіді на питання: 11 - ABC; 12 - ABCD; 13 - ABC; 14 - CD; 15 - A; 16 - G; 17 - B; 18 - E; 19 - F; 20 - H; 21 - ABC; 22 - A; 23 - B; 24 - C; 25 - D; 26 - A; 27 - D; 28 - A; 29 - E; 30 - A; 31 - А; 32 - B; 33 - BE; 34 - D; 35 - C; 36 - B; 37 - B; 38 - B; 39 - D; 40 - C.ТЕМА 5. УРОДЖЕНІ ІМУНОДЕФІЦИТНІ ЗАХВОРЮВАННЯ

Страницы:
1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21  22  23  24  25  26  27  28  29  30  31  32  33  34  35  36  37  38  39  40  41  42  43  44  45  46  47  48  49  50  51  52  53  54  55  56  57  58  59  60  61  62  63  64  65  66  67  68  69  70  71  72  73  74  75  76  77  78  79  80  81  82  83  84  85  86  87 


Похожие статьи

О М Біловол - Клінічна імунологія та алергологія

О М Біловол - Основи діагностики, лікування і профілактики основних кардіологічних захворювань